BOX PERFORMANTA

Ce simti cand urci pe ringul de box, e ceva magic, iar ce facem noi, foarte putini au curajul sa faca.
 

Box pentru Femei

Disciplină istorică în zona sporturilor de contact, boxul are ca miză înfrângerea oponentului doar cu ajutorul loviturilor aplicate cu pumnii. Dinamica sa uimitoare și marketingul puternic din jurul acestui fenomen global stau la baza popularității acestui sport, atât în rândul fanilor de acasă, cât și printre cei care practică boxul din pasiune. 

Este boxul un sport dedicat exclusiv bărbaților?

  • Dacă te-ai grăbit sa asociezi acest sport de contact doar cu bărbații, află că și femeile fac box în timp liber, cu o pasiune absolut molipsitoare. Motivele sunt simplu de evidențiat, sub forma unor avantaje pe care le vom analiza împreună chiar acum: 
Femeile care practică boxul își pot tonifia, astfel, corpul 
  • Prin practicarea boxului, doamnele și domnișoarele pot căpăta o formă de invidiat, într-un timp cât se poate de scurt. Variantele de antrenament sunt nenumărate: tehnici de lovire, sesiuni de mișcări specifice, sparring sau chiar exerciții de forță. Astfel, toate grupele de mușchi lucrează, iar tu vei avea un corp mult mai sculptat, cu precădere în zona mușchilor brațelor, a mușchilor picioarelor sau a fesierilor.
Practicantele boxului ard sute de calorii 
  • Boxul este un sport dinamic, indiferent de natura antrenamentului practicat. Așadar, femeile care practică boxul pot arde sute de calorii, într-un interval de timp de aproximativ 60 de minute. Poți transpira la box mai mult decât în cazul altor forme de antrenament cardio, atât timp cât îți este recomandată de către antrenor o sesiune specifică ție, determinată de o serie de factori precum: nivelul tău de pregătire, greutatea pe care o ai, dieta ce susține nevoia ta de a slăbi etc
Bun și pentru corp și pentru apărare 
  • Un alt avantaj al boxului este asimilarea unor tehnici de autoapărare. Fiind un sport de contact, tehnicile de box pot fi aplicate la nevoie, în cazul în care integritatea fizică a unei femei este amenințată. Această disciplină de contact asigură viteză bună de reacție, chiar și în spații restrânse. 
Boxul și starea de bine a femeilor care practică acest sport
  • Pe măsură ce antrenamentele de box cresc în intensitate, cantitatea de hormoni este eliberată mult mai repede. Astfel, după o zi stresantă la birou, practicarea boxului poate reprezenta o modalitate prin care starea de spirit poate reveni la un nivel cât mai apropiat de cel optim. Mai mult decât atât, asimilarea unui set nou de aptitudini, alături de transformările fizice pe care le-am menționat mai sus, contribuie la îmbunătățirea respectului față de propria persoană. 
  • Fiind un sport de contact ce presupune depășirea propriilor limite, boxul garantează niveluri ridicate de rezistență fizică dar și o consolidare a tonusului mental. 
Un mod de socializare și pentru femei
  • Pentru practicantele acestui sport, socializarea de la sala de box poate fi un mod excelent pentru a lega noi prietenii. De altfel, pasiunile comune aduc în aceleași cercuri sociale oameni care gândesc la fel, iar pasiunea pentru box este un exemplu perfect în acest sens.